Mijn zoektocht naar de beste Sheabutter!

In de zoektocht naar fair trade ingrediënten ben ik erg blij dat ik mag gaan samenwerken met impactbedrijf https://caiosheabutter.com/ uit Oeganda, Oost Africa.
Caio werkt samen met boeren in Oeganda die de allerbeste sheaboter, namelijk Shea Nilotica, verbouwen. Nilotica komt uniek uit dit deel van de wereld, en is een andere shea boter dan die we kennen uit west afrika.
De manier van werken van Caio sheabutter is erop gericht zowel sociaal als financieel impact te hebben op de vrouwen van Noord-Oeganda, en tegelijk zorg te dragen dat het milieu en de natuur beschermd worden. Helemaal naar mijn hart. ❤️


Wat is nou precies Shea Nilotica en wat maakt het zo’n geweldig product?
De Nilotica van Caio wordt geoogst op de wilde Savanne van Oeganda, geplukt en koudgeperst met de hand, om de kostbare olien met zorg te behandelen.
Na dit process wordt er niets toegevoegd, shea nilotica in zijn puurste vorm!
Rijk aan vitamine A,E en K, vetzuren en antioxidanten. Nilotica is zeer vochtregulerend, beschermend en helend, en is geschikt voor vele toepassing.

Deze kostbare boter wordt door mij met de grootst mogelijke zorg verwerkt in een bodylotionbar, en ook in de allereerste nilotoca zeep. Deze zeep zal op een zeer lage temperatuur gemaakt worden, een arbeidsintensief proces, en binnenkort verkrijgbaar zijn in de webshop.

Ook een shea nilotica wonderbalsem en een bodylotion bar zullen niet ontbreken, stay tuned!